Fitte en gezonde grootouders

Het is een vreugdevolle dag wanneer je te horen krijgt dat de familie zal worden verrijkt met een nieuwe generatie. Maar het kan ook moeilijk zijn om jezelf te zien als een bejaarde die leeft voor rustige activiteiten en regelmaat. Maar is dat waar? Feit is dat de grootouders van vandaag fitter zijn dan ooit tevoren. Hier zijn enkele geweldige tips om je te helpen je mentale leeftijd van binnenuit te beïnvloeden.

Gezond immuunsysteem

De laatste jaren zijn we ons bewust geworden van de noodzaak van vitamine D om de normale werking van het immuunsysteem te behouden. De belangrijkste bronnen van vitamine D zijn vette vis en zonlicht. Maar aangezien maar weinig mensen genoeg vis eten en we op het noordelijk halfrond weinig zonlicht hebben, wordt geadviseerd om het hele jaar door vitamine D-supplementen te nemen. Levertraan is een uitstekend vitamine D-supplement met de toegevoegde bonus van vitamine A en essentiële omega-3-vetzuren.

Gezonde grootouder, gezonde huid

Het eerste wat je moet doen om je huid er goed uit te laten zien, is het hele jaar door zonnebrandcrème te gebruiken. In de winter is het meestal voldoende om een ​​dagcrème met een SPF te gebruiken, maar als je wilt zonnebaden, doe dan ook zonnebrandcrème op. Onthoud dat ongeveer 90% van de huidveroudering wordt veroorzaakt door de Uv-stralen van de zon.

Het tweede is goede voeding. Je kunt je huid van binnenuit verzorgen door je lichaam de voedingsstoffen te geven die het nodig heeft om nieuwe huidcellen aan te maken. Een van deze voedingsstoffen is vitamine A, dat voorkomt in leverpasta, vette vis, eieren, margarine, zuivelproducten, fruit en groenten.

Gezonde gewrichten

Knieën en heupen worden extra belast als je op trampolines springt en achter scooters aan rent. Het is vaak in de gewrichten dat je voor het eerst veroudering opmerkt. Het beste wat je kunt doen om de gewrichten gezond te houden, is de spieren eromheen te versterken met regelmatige krachttraining. Denk eraan om voldoende vitamine D binnen te krijgen, want het is een belangrijke vitamine voor je spierfunctie.

Geweldige visie

Het moment dat je je realiseert dat je een leesbril nodig hebt, kun je vergelijken met de ontdekking van je eerste grijze haar. Wist je dat wat je eet een effect kan hebben op je gezichtsvermogen? Het vetzuur DHA en vitamine A dragen bij aan een normaal gezichtsvermogen**. Beide zijn te vinden in vette vis en levertraan.

Gezonde grootouder met een scherp brein

Je bent misschien op je intellectuele hoogtepunt, vol wijsheid en met tijd om nieuwe onderwerpen te verkennen. En zo wil je het als gezonde grootouder graag houden. Onderzoek toont aan dat zowel fysieke als mentale inspanning een effect kan hebben op het scherp houden van je geest. Een goede oefening voor je hersenen is het leren van nieuwe onderwerpen of vaardigheden, zoals een nieuwe taal of stijldansen. Daarnaast heeft je voeding veel te maken met de mogelijkheden van je hersenen. Het vetzuur DHA uit vis draagt ​​bij aan de instandhouding van een normale hersenfunctie**.

Gezonde botten

Veel ouderen hebben last van osteoporose. Je hebt waarschijnlijk gehoord dat het belangrijk is om voldoende calcium binnen te krijgen om een ​​normale botgezondheid te behouden. Maar wist je dat het net zo belangrijk is om voldoende vitamine D binnen te krijgen? Het lichaam heeft deze vitamine nodig om calcium uit de voeding op te nemen.

** Gunstige effecten worden bereikt bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA.